Heja Sverige!

Posted on

Ensimmäinen viikko sitä sitten oli takana. Hyvin meni. Aurinkoa, lenkkeilyä, tutustumista paikallisiin liikkeisiin, töitä ja kävin jopa kampaajalla. Muutama sentti pois. Ei sen ihmeellisempää toimenpidettä. Hiukset leikkasi joensuulainen tyttö. Hänkin oli työharjoittelussa täällä.

Nuriasolin alakerrassa on hyvä ruokakauppa mistä tehdään ostokset. Vaikka lähempänä asuntoa olisi toinen kauppa, niin emme siinä käy. Supermercadosta on tullut ”meidän kauppa”.

Töissä oli tukalan kuuma. Ei ole valkoihoisen hommaa tässä kuumuudessa tehdä hommia. Ihmetyttää, miksi paikalliset eivät hikoile tai helota naama punaisena kuten me. No, varmaankin ovat ehkäpä tottuneet tähän ilmastoon. 🙂

 

image

 

Perjantaina työviikko oli ohi, ja ajattelin lähteä lähiputiikkeihin tutkimaan mitä ihanuuksia niistä voisi löytää. Monet kun olivat kymmeneen auki. Lähtiessä huomasin, kun meneillään oli joku poliisihässäkkä. 6 poliisiautoa ja varmaan 15 poliisia. Ja ambulanssi johon oli laitettu joku mies paareilla kyytiin. Liikenteenjakajassa makasi skandinaavisia piirteitä omaava mies. Luulin, että liittyi tapaukseen, mutta ei. Koska poliist eivät häntä huomioineet. Olipa muuten aika kännissä. Eli viikko meni ja eka kunnon humalainen. Mietin olikohan suomalainen..  Toki en ole liikkunut öisin tuolla baaripaikoissa, niin olisi siellä toki joku känninen voinut myös tulla vastaan.

Kävin kaupoissa, rannalla kuuntelemassa tyrskyjä pimeässä ja sitten nukkumaan. No mutta kukapas se oli sammunut siihen meidän talon eteen? Tämä känniläinen. Ihan taju kankaalla. Kysyin espanjalaiselta pariskunnalta mitä hälle pitäisi tehdä, soittaa poliisi? He vaan nostelivat olkapäitään ja menivät pois. Kämpillä oli kotona Galina, ja lähdimme katsomaan mitä tälle miehelle pitäisi tehdä. Yritettiin herätellä, mutta ei tulosta.

Läheisestä Yupiter baarista kyselimme mitä Espanjassa sammuneille tehdään. Koska emme voineet jättää tätä miestä makaamaan kadulle. Olisi vielä ryöstetty tai oksentanut ja tukehtunut siihen. Baarista suomalainen tarjoilija sanoi, että poliisia ei kiinnosta. Ne saattavat vaan siirtää sammuneen seuraavalle penkille ja se siinä. No yritimme herätellä miestä, lopulta hän alkoi havahtua ja yritimme saada selville minkä maalainen hän on. Öristyään aikansa tajusimme, että hän oli RUOTSALAINEN! Nimikin saatiin lopulta selville, mutta hän ei osannut selvittää missä asuu. Eipä oikein selvää ja järkevää puhetta tullut ollenkaan. Mutta mitä tehdä? Onneksi siihen paikalle tuli 4 suomalaista nuorta. Yhdessä sitten rupesimme auttamaan miestä ja varsinkin kun siihen tuli vielä espanjaa puhuva pariskunta. Alejandro oli miehen nimi, ja hän sitten soittikin poliisille. Poliisia kuitenkin jouduttiin odottamaan varmaan 1,5 tuntia. Ja kun se sitten lopulta tuli, kahden puhelun jälkeen itseasiassa, niin poliisi vaan kyseli oletko ok, oletko kunnossa, oletko täysi-ikäinen, oletko suomalainen… Eikä tehnyt asialle mitään. Eli saat ihan rauhassa sammua täällä kadulle kun olet täysi-ikäinen ja pystyt mongertamaan ”jees” kysymykseen oletko kunnossa.

Hieman jäi meille pettynyt olo, mutta eipä me asialle sitten voitu mitään. Pidettiin useita tunteja ruotsalaista hereillä, yritettiin pitää istumassa kun hän oli juoksentelemassa pää edellä autotielle. Onneksi paikalle tuli nämä fiksut suomalaiset nuoret. Ja tämä Alejandro joka pystyi kielitaitoisena soittamaan poliisille. Saatettiin pelastaa naapurimaan kansalainen 🙂

Ruotsalainen läks hoipertelemaan kohti juna-asemaa. Me jäätiin katsomaan perään. Arveli menevänsä Torremolinokseen junalla. Siellä kun tuntui asuvan. Harmi vaan, kun junat kulkivat vasta kuuden kieppeillä aamulla. Kello tais olla yks yöllä..

 

image

Junalla mennään tuolla yläilmoissa! Pääsiköhän Ruåtsin poeka kottiisa raidetta pitkin?

No mutta kun seuraavana aamuna lähdin aamulenkille, ei tätä kaveria näkynyt puskassa sammuneena. Olisko sitten päässyt jotenkin kotiinsa?

Ja pääasia oli, että ei ollut suomalainen.. 🙂 eihän suomalaiset tolleen…

No mutta seuraavaan kertaan, adios!


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

− 1 = 1