Hola! Como esta?

Posted on

Juu eli täällä ollaan. Espanjan Fuengirolassa työssäoppimisjaksolla. Kuusi viikkoa. Kuusi kokonaista viikkoa tutustumista espanjalaiseen kulttuuriin, työtapoihin, ruokaan, kieleen, ihmisiin. Niin espanjalaisiin kuin suomalaisiin. Sillä suomalaisia täällä on paljonkin. Monet suomalaiset viettävät kesät Suomessa ja tulevat sitten talveksi tänne.

Paljonhan täällä on suomalaisia ihan töissä tarjoten kotimaan turisteille ja toki muillekkin erilaisia palveluja. Kirjoittelen niistä myöhemmin 🙂

 

 

image

Tämmöistä säätä oli kun Helsingistä lähdettiin koneella kohti Malagaa.

 

 

image

Ja tämmöiseksi se sitten muuttui 🙂 ei huono, sanos Jorma! 🙂

 

Ei saavuimme tänne torstaina 3.9. keskiyöllä. Tulevan työpaikkamme Marko kävi meidät hakemassa kentältä. Meitä on siis 4 cateringopiskelijaa ja sitten minä. Rakennusalan perustutkintoa suorittava. Koulumme on Pohjois-Karjalan ammattioppilaitos Lieksassa. Mahtavaa, että koulussa on mahdollista käydä työssäoppimassa ulkomailla. Varmasti yksi elämän mieleenpainuvimmista kokemuksista. Osata elää ja olla toisessa maassa, erilaisessa kulttuurissa ja useiden eri kansallisuuksien kanssa. Niin töissä kuin vapaa-ajalla. Tulee rohkeutta ja uusia näkemyksia. Kaikkea ei aina tehdä kuten Suomessa.

 

image

Kuuden viikon kotimme portti. Los Boliches. Aivan juna-aseman vieressä. Meren rannalla.

 

Itse ehdin vippailla kaupungilla lenkkeillen ja tutustuen ympäristöön kolme päivää, ennen kuin työt alkoivat. Harmillisesti vain minulle suunniteltu kuntosalin fixaus ei onnistunutkaan. Tiloja ei oltu vielä saatu vuokrattua, joten se jäi nyt remppaamatta. No, korvaavia töitä ruvetaan miettimään ja teen samalla erilaisia huoltohommia mitä sattuu eteen tulemaan. Ja mihin kykenen. Kuiva-ainekomeron tapaista olisi tarkoitus tehdä erään tiskin tilalle. Ilmastointilaitteet salista putsailinkin ja etsiskelin varastoista työkaluja mitä voisin tarvita hommissa. Tästä se alkaa, työt Bar & Restaurant Nuriasolissa.

 

Hasta luego!

 

 

 

 

 

 

 

 


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

− 3 = 5